Etiquetes

, , , , , ,

Hem estrenat el mes de febrer amb un programa dedicat a l’aigua. Un recurs que, de vegades ens passa desapercebut, però sense el qual la vida és impossible! Així, dissabte vam acostar-nos a la visió de l’aigua, com a recurs i sobretot com a símbol, dels homes i dones medievals. Un programa on va sonar aquest disc de l’ensemble Venance Fortunat i que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox i aquí sota.

9864f639456a45a2584e2e0a82d2ba9d

Aus aquàtiques a “De arte venandi cum avibus” en traducció francesa, França ca. 1310 (BnF, Français 12400, fol. 6r)

Per ajudar-nos a entendre l’estudi de l’aigua i la visió que d’ella se’n tenia a l’època medieval, vam convidar la doctora en història Diana Pelaz, professora de la Universitat de Santiago de Compostel·la. És l’autora del llibre “Rituales líquidos” (Edicions de la Universitat de Múrcia) i d’ell ens va parlar en aquesta entrevista.

També vam acostar-nos a una visió musical contemporània del bestiari medieval, gràcies al compositor anglès Bernard Hugues, a la secció Inspirats per l’edat mitjana. Igualment, vam guardar uns minuts per a la secció La crònica i també, La recepta, on en Martí Sans ens va ensenyar a cuinar el mig-raust -tots els detalls, per escrit, aquí!-.

I com sempre, moltes gràcies! Seguim buscant música sota les pedres 🙂

Anuncis