Etiquetes

, , , , , , ,

Dissabte passat vam viatjar en el temps i també en l’espai, per arribar fins a l’Orient. Un món amb el què hem connectat moltes vegades, gràcies als contes, la música i la història. El nostre vehicle va ser un nom propi: Omar Khayam, matemàtic, astrònom i poeta. Un programa que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox i també aquí sota.

3031955

Tomba d’Omar Khayam a Nishapur (Iran)

Per aquest viatge, vam comptar amb l’ajut d’un expert en la matèria: Ramon Gaja, doctor en llengua i literatura perses i responsables de la traducció de l’obra poètica d’Omar Khayam al català, dins l’editorial Quaderns Crema. Sentiu l’entrevista aquí.

A més, vam voler compartir una descoberta sorprenent. La relació d’Omar Khayam i la poesia persa del segle XI, amb el flamenc i un dels seus discos clau: “La leyenda del tiempo”, de Camarón de la Isla. Feu clic i deixeu-vos sorprendre.

Hi ha un moment per cada cosa, i també vam guardar-ne per les seccions La crònica i La recepta, les seccions que protagonitzen dues fonts medievals: el “Llibre dels Fets” i el “Llibre del Sent Soví” -per cert, aquí teniu la recepta completa d’aquesta setmana, per escrit!-.

Esperem que us hagi agradat. La setmana vinent hi tornem! Toca seguir buscant música sota les pedres.

Anuncis