Etiquetes

, , , , , ,

Ja hem estrenat la tercera temporada! Hem volgut incorporar algunes novetats al programa respecte l’any passat: noves músiques, noves idees i fins i tot noves seccions! És per això que si no vau poder sentir el primer d’aquests programes (el 3×01, podríem dir), aquí us deixem l’enllaç al web de la CCMA, a ivoox, i com sempre, el nostre estimat reproductor del blog, aquí sota.

codex_manesse_tannhc3a4user

Al primer programa d’aquesta nova temporada, a banda del nou horari, vam voler acostar-nos als orígens històrics de Tannhäuser, minnesinger que ens trasllada a l’Alemanya del segle XIII. Vam presentar una novetat discogràfica dedicada a un compositor prou desconegut, Firminus Caron, i vam tenir l’oportunitat de parlar amb el doctor Johannes Prominczel, arxiver musical de l’abadia de Melk, a Àustria, on recentment s’han descobert 83 pergamins medievals amb notació musical.

I entre les novetats, l’estrena de la secció “La recepta”, amb el fotògraf i cuiner Martí Sans, que va portar-nos la primera de les receptes setmanals del del Llibre del Sent Soví: la salsa llimonea, que podeu consultar aquí.

Tampoc van faltar a la cita els “Inspirats per l’edat mitjana”, i en aquesta ocasió, va ser el torn del compositor Maurice Duruflé i els seus “Quatre motets sobre cant pla”.

Esperem que aquesta primera dosi medieval de la temporada hagi estat del vostre gust. La segona ja és a punt de sortir del forn! Bona setmana!

Anuncis