Etiquetes

, , , , , , ,

Ja veiem el final de la temporada a l’horitzó, però encara ens queden uns dies per compartir plegats. Avui, amb un nou podcast, el del programa que ahir va emetre’s a Catalunya Música, i que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox i -gran novetat!- aquí sota.

640px-guilhem_de_berguedan_with_two_ladies

Aquest programa va ser tot un repte, perquè no era gens fàcil parlar de, com deia Martí de Riquer, el més notable dels trobadors catalans, Guillem de Berguedà. Bé, potser parlar-ne sí, però musicar-ho ja era més complicat, i és que cap de les seves melodies ha sobreviscut al pas del temps. En tot cas, esperem que us agradi el resultat -amb veu convidada inclosa-.

Precisament de trobadors i lírica vam parlar amb els nostres convidats, amb motiu de la publicació del llibre electrònic “Dels trobadors a Ausiàs March”, dins la col·leció “Escrits i memòria” de la Biblioteca de Catalunya -un llibre que podeu descarregar aquí!-. Vam comptar amb la seva autora, la filòloga i professora a ICREA Anna Alberni, amb el director de la col·lecció, Antoni Rossell, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i director de l’Arxiu Occità, i amb Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya. Una entrevista que podeu recuperar aquí.

FullSizeRender

Antoni Rossell, Anna Alberni i Eugènia Serra

Igualment, vam guardar uns minuts per als nostres Inspirats per l’edat mitjana, en què com no podia ser d’altra manera donat el tema del programa, vam acostar-nos a la proposta musical de Francesc Ribera “Titot”, i els seus arranjaments sobre textos de Guillem de Berguedà. Escolteu-lo!

No van faltar tampoc El Prestatge, on comentàvem una novetat discogràfica ben interessant, i La Crònica, que amb aquest capítol arribava al final de la secció, si més no per aquesta temporada.

Ens tornarem a trobar la setmana vinent, amb el que serà l’últim programa abans de les vacances d’estiu. Us hi esperem!

Anuncis