Etiquetes

, , , , , , , ,

Aquesta setmana, Catalunya Música ha fet 30 anys i, des dels Sons, estem contents de formar part de la seva graella en aquesta segona temporada del programa en la seva versió d’una hora setmanal. Així doncs, per molts anys més i un podcast, que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox i -moltes felicitats!- aquí sota.

juaniidearagc3b3nA la honor e mostrar stado: la música en la corte de Juan II de Aragón, és el títol d’un volum que ha editat la Sedem, la Societat Espanyola de Musicologia, i que signa el doctor en musicologia Francesc Villanueva Serrano. La descoberta d’aquest llibre ha estat la clau de volta del programa d’aquesta setmana. Així doncs, hem parlat amb ell per descobrir el fins ara gairebé desconegut paper de la música en la cort de Joan II i ens acostem als fets que van marcar un regnat considerat de transició, entre Alfons el Magnànim, el seu germà; i Ferran el Catòlic, el seu fill. Recupereu l’entrevista aquí.

A més,  l’alta edat mitjana es fa presenta a l’òpera Rodelinda, regina dei lombardi de Georg Friedrich Händel a la secció Inspirats per l’edat mitjana, recomanem un disc dedicat a Matteo da Perugia de l’ensemble Tetratkys al Prestatge i sentim un nou capítol de la versió radiofònica del “Llibre dels fets” de Jaume I, a la secció La crònica.

Anuncis