Etiquetes

, , , , , , , , ,

Tornem a ser amb vosaltres un divendres més al blog dels Sons! Ahir vam emetre el nostre programa número 47, que vam dedicar a una de les vessants més tangibles de la devoció cristiana medieval: el culte a les relíquies. Un àudio que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox i també -miracles de la tècnica- aquí sota!

jan_van_eyck_094

Santa Elena i la troballa de la Vera Creu

Per aprofundir en la qüestió, vam tenir l’oportunitat de parlar amb el doctor i professor d’història medieval a la Universitat de Saragossa Germán Navarro, amb qui vam poder copsar una mica millor la importància de les relíquies en la configuració de la identitat social. Una entrevista que podeu escoltar aquí.

A més, vam descobrir dues petites joies: l’àlbum Rímur, una confluència de música antiga i contemporània encisadora a Inspirats per l’edat mitjana i La bella mandorla, un àlbum on el grup Palatino87 interpreta de forma transparent alguns dels madrigals inclosos al Còdex Squarcialupi. Igualment, vam sentir un nou capítol de La Crònica, que ens segueix guiant a través de la conquesta de l’illa de Mallorca, en paraules de Jaume I.

Esperem que hagueu gaudit d’aquesta entrega. Nosaltres seguim preparant la següent!