Etiquetes

, , , , ,

En parlar de Renaixement, no només parlem del segle XVI. També el segle XII occidental va viure el seu propi Renaixement cultural, que afectava àrees com la filosofia, el dret, la teologia i la música. Un dels agents actius en aquest Renaixement va ser Pere Abelard, el personatge que juntament amb Heloïsa, jove intel·lectual i parella d’Abelard, han protagonitzat el programa d’aquesta setmana. Un programa que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox, i -bingo!- aquí sota:

missedinhistory-98-2014-03-89177659

Tomba d’Abelard i Heloïsa al cementiri de Père-Lachaise

A més, aquesta setmana han tornat les seccions El prestatge, amb un enregistrament de l’Orlando Consort; Inspirats per l’edat mitjana, on hem descobert la inspiració medieval de Gaspar Cassadó i La crònica, on hem descobert la cara sensible del rei Jaume I a través del “Llibre dels fets”.

Esperem que hagueu gaudit del programa, amb les seves històries i músiques, tant com nosaltres a l’hora de preparar-lo. Aquí, seguim treballant en l’entrega de la setmana vinent, que dedicarem al Carnestoltes! Bona setmana a tothom!

Anuncis