Etiquetes

, , ,

Aquesta setmana, els “Sons de l’edat mitjana” canvien el seu format habitual. La secció “Inspirats per l’edat mitjana” creix per poder compartir amb tots vosaltres una conversa ben interessant. La que vam mantenir amb Juan Francisco Jiménez Alcázar, catedràtic d’Història Medieval a la Universitat de Múrcia, i amb qui ens vam endinsar en el món de la història i els videojocs.

Jiménez Alcázar es responsable del projecte “Historia y videojuegos: El impacto de los nuevos medios de ocio sobre el conocimiento del pasado medieval”, i amb ell descobrim, doncs, ell món dels videojocs, potser un dels més desconeguts en l’àmbit cultural. Tot i això, com podreu comprovar dijous, es tracta d’un àmbit interdisciplinar, en que es citen creadors de molts camps diferents i en que el contingut, combinat amb una bona dosi d’entreteniment i de llibertat pel jugador -l’actor principal de la qüestió- ofereix moltíssimes possibilitats (també pedagògiques!).

26878-teaser1

Així doncs, dijous 9 us esperem a Catalunya Música a partir de les 23 h per descobrir el binomi format per la història -medieval!- i els videojocs, amb recorregut inclòs per les bandes sonores d’alguns dels títols més destacats.

I tu, hi jugues?