Etiquetes

, , , , , , ,

Abans de dir res més, volem agraïr l’acollida que ha tingut el programa dedicat als monstres medievals: gràcies per les vostres descàrregues, audicions, missatges i “m’agrades”! De ben segur que ells també estarien encantats!

I ara sí. Dijous passat arribàvem al nostre programa número 33, un número que a l’univers medieval tenia connotacions sagrades, ja que 33 era l’edat de Crist en morir. Així doncs, des del Sons de l’edat mitjana també vam voler afegir-nos a aquesta simbologia i vam dedicar el nostre programa a l’espiritualitat. Concretament, a l’orde monàstic de forja el monacat occidental tal com el coneixem: l’orde benedictí. Un programa que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox, i com sempre, sota aquestes línies.

silos02

A més, vam tenir el plaer de traspassar les portes de l’arxiu del monestir de Sant Pere de les Puel·les, a Barcelona. Un plaer que realment no en té gaire, d’exclusiu, i és que aquest espai és obert al públic, per totes aquelles persones que vulguin acostar-se a descobrir els secrets que amaga l’arxiu. La nostra guia va ser la seva arxivera, Irene Brugués, amb qui vam mantenir aquesta conversa. Si a més, voleu fer un cop d’ull a l’arxiu, aquí us deixem l’enllaç a una petita galeria de fotos que vam fer el dia de la nostra visita.

També vam descobrir el pont que uneix l’edat mitjana amb Arnold Schönberg: els seus Gurrelieder, o “Cants de Gurre”, una història que ens duia directament al segle XIV danès i que recollíem a Inspirats per l’edat mitjana. Sense oblidar, és clar, les seccions El prestatge i La crònica, que també van ser-hi presents.

Ja sabeu que sempre estem encantats de llegir els vostres missatges. Esperem que, un dia més, hagueu gaudit del viatge. Ens retrobem dijous!