Hem gaudit especialment mentre fèiem aquest programa. Al llarg d’una hora, ens hem endinsat al món d’aquells éssers que representen la perversió, la deformitat, l’amenaça i, en el fons, la part fosca que potser tots guardem en un lloc o altre. Hem parlat de monstres i ens hem deixat enlluernar per la imaginació dels homes i dones medievals. Un programa que ja podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox i també, com sempre, aquí mateix.

Monstres medievals

A més de la nostra introducció, vam comptar amb la col·laboració del dr. Gerardo Boto, professor d’història de l’art medieval a la Universitat de Girona. Amb ell hem pogut acostar-nos a idees insospitades com que, les races humanes monstruoses que habitaven els confins del món conegut tenen molt més a veure del que pensem amb nosaltres. Com, si no, ens imaginem els alienígenes? Una entrevista ben interessant que podeu tornar a sentir aquí.

Posar música a un programa tan monstruós com aquest era un repte. És per això que vam triar per fer-ho el disc que aquesta setmana hem col·locat al nostre prestatge: “Bestiarium”, del grup La Reverdie. Un àlbum protagonitzat per les criatures que acompanyen als éssers fantàstics a uns volums ben exitosos en època medieval, els bestiaris. Aquestes criatures són, és clar, els animals.

Va tornar també la secció “La crònica”, on vam descobrir la primera lluita de l’exèrcit de Jaume I amb els sarraïns a Mallorca -aquí la teniu- i també “Inspirats per l’edat mitjana”, on vam poder sentir l’aproximació de Felix Mendelssohn a la història d’un monstre medieval ben màgic: “La bella Melusina”. Sonava així!

Esperem doncs, que hagueu gaudit del viatge, i per completar-lo, us proposem visitar aquesta galeria de monstres que ens proposava el diari The Telegraph, 11 monstres medievals en imatges. BUUUUH!

Anuncis