Etiquetes

, , , ,

Ja el tenim aquí. Un divendres més, recuperem per vosaltres el nostre darrer programa, que es va emetre ahir a Catalunya Música. El vam dedicar a la cultura jueva, tan lligada a la nostra història i encara present als entorns dels diversos calls que conservem. Així doncs, ja el podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox, i és clar, aquí sota.

rothschild_miscellany_dancing

Ha estat un viatge que hagués pogut durar molt més, és clar, però en aquesta entrega sobre la comunitat jueva hem volgut fer una introducció al paper de la música entre els jueus i també la importància de la tradició oral quan es tracta de reconstruir sonoritats. A més, vam poder descobrir aspectes interessants sobre la dona jueva a través dels escrits presents a les fonts mèdiques, gràcies a una conferència de la doctora Meritxell Blasco Orellana que ens descobria les necessitats de la dona jueva medieval -i algunes de les possibles solucions- així com també el seu paper dins el món de la medicina. Escolteu el reportatge aquí.

I això, a més de descobrir la música sefardita interpretada per Capella de Ministrers a “Música encerrada” i la fusió amb el jazz de Tati Cervià i Sepharazz Mispaha.

Un programa més que afegim a la nostra llista i que esperem que gaudiu.

Bon cap de setmana!