Etiquetes

, , , , , ,

Bona tarda!

És divendres i a Barcelona llueix el sol, com suposem que també deu fer-ho a l’espai que va protagonitzar ahir el nostre programa: el monestir de sant Jeroni de la Murtra. Fundat l’any 1416, enguany celebra el seus 600 anys d’existència i hem volgut acostar-nos-hi per descobrir la seva història. Un programa que ja podeu recuperar al web de la CCMA, al portal ivoox i, és clar, aquí sota.

g11-28

Vam acostar-nos al passat del monestir, però també al seu present. I vam fer-ho a través de la conversa que vam mantenir amb Javier Bustamante, el seu coordinador d’activitats. Una entrevista que podeu sentir aquí.

Com sempre, van tornar les seccions El prestatge -amb un enregistrament dedicat a música de Perotin-, Inspirats per l’edat mitjana -on vam descobrir “The Berserking”, una curiosa peça del compositor James MacMillan– i també La crònica, on Raimon Colomer ens va desvetllar com va acabar el desembarcament del rei Jaume I a l’illa de Mallorca.

Esperem que us hagi agradat el programa i que hagueu gaudit de la seva escolta gairebé tant com nosaltres de la seva preparació! I ens preparem ja per la setmana vinent, on ens acostarem als usos i costums d’una cultura que durant anys va conviure amb la cristiana a la Corona d’Aragó. I ja callem, que no volem aixafar-vos la sorpresa!