Etiquetes

, , , ,

Ahir dijous vam arribar a la nostra edició número 28! Sembla mentida com setmana rere setmana els números van creixent… En tot cas, molt contents pel programa, volem compartir-lo amb tots vosaltres, com sempre, a través del web de la CCMA, el portal ivoox i és clar, aquí sota.

cdoefw6vaaebtxr

En aquesta ocasió, vam voler dedicar el nostre espai a una dona trencadora, ja en el seu temps i sobre la qual els estudiosos encara semblen no haver arribat a un consens. Es tracta de Margery Kempe, una dona anglesa de finals del segle XIV que va experimentar fortes experiències místiques i una vida d’allò més moguda, que va recollir al seu Llibre de Margery Kempe. Sobre ella i sobre altres dones que van dur vides al marge del model oficial vam parlar amb la historiadora Delfi Nieto, en una entrevista que podeu recuperar aquí.

A més, i com cada dijous, vam oferir-vos les seccions habituals: El prestatge, on sentíem un enregistrament del grup Cinco Siglos; Inspirats per l’edat mitjana, on descobríem la inspiració medieval de Johannes Brahms i també La crònica, on sentíem la descripció del viatge a Mallorca de l’estol de Jaume I, a través del seu “Llibre dels Fets”.

Esperem que hagueu gaudit d’aquest programa. Nosaltres ja estem treballant en el proper! I és que això és un no parar.

Abraçades medievals a tots i gràcies per ser a l’altra banda!