Etiquetes

, , , , , ,

És divendres i plou a bots i barrals a Barcelona. És per això que se’ns acut que aquest és el moment perfecte per escoltar un podcast! I per fer-vos la vida més fàcil, aquí us deixem el darrer programa dels Sons de l’edat mitjana. Un programa que hem dedicat a la Barcelona medieval, amb l’excusa -tot i que no calen excuses- de que aquest cap de setmana la ciutat celebra la seva festa major. Com sempre, el podeu recuperar al web de la CCMA, a ivoox, i com no, tot just aquí sota.

barcelona-medieval

Esperem que gaudiu d’aquest programa, que no hauríem pogut preparar sense l’ajut d’aquest llibre, “Mirada a la Barcelona medieval des de les finestres gòtiques”, un volum editat per Rafael Dalmau i escrit per Teresa Vinyoles i Carme Batlle. Una petita joia imprescindible a la biblioteca de qualsevol amant de l’època medieval.

D’aquest programa ens agradaria destacar la visita que vam poder realitzar a l’arxiu de la Basílica de Santa Maria del Pi, on en Jordi Sacasas ens va fer sentir gairebé com a casa, entre documents i història viva present a les pedres. No us perdeu l’entrevista que vam enregistrar, que de ben segur us permetrà redescobrir aquest espai, tan important per entendre Barcelona. Aquí la teniu.

A més, com cada setmana, no van faltar els Inspirats per l’edat mitjana, El Prestatge ni tampoc La Crònica.

I sens més, desitjar-vos a aquells que la visqueu de prop, una bona festa major!