Etiquetes

, , , , , , , ,

Bon dilluns!

Comencem la setmana compartint amb vosaltres el darrer “Sons” emès a Catalunya Música, el número 22. Vam dedicar-lo a l’amor i a una de les seves expressions dins el camp de la lírica: el minnesang. Amb aquesta paraula fèiem referència al tipus de poesia cortesana amorosa que trobem a Alemanya en època medieval, precisament la que cantaven els minnesänger. Com sempre, podeu recuperar aquest programa al web de la CCMA, al portal ivoox i també, aquí sota.

codex_manesse_076v_heinrich_von_morungen

Heinrich von Morungen, poeta, representat al Còdex Manesse.

Per completar el programa, a més de les seves seccions habituals –El Prestatge, amb música de la Reverdie i Inspirats per l’edat mitjana, on vam descobrir la inspiració medieval d’Erik Satie– vam comptar amb la presència de la doctora en filologia Gemma Pellissa, que va parlar-nos de l’amor com aquella malaltia produïda per una disfunció fisiològica que, afortunadament, compta amb antídots per una correcta recuperació. Una entrevista ben interessant que podeu recuperar aquí.

Vam sentir també un nou episodi de La Crònica, aquest, on Jaume I va acostar-nos a la seva visió de la batalla de Muret a través del “Llibre dels fets”.

I finalment, vam posar el punt final amb una mica de música. Vam triar una versió contemporània d’un poema fantàstic, “Von den Elben” Sobre els elfs-, escrit precisament per Heinrich von Morungen i intepretada pel grup Faun. Esperem que us hagi agradat la nostra proposta! Aquí us la deixem.

Anuncis