Etiquetes

, , , , , ,

Bona tarda, amics!

Encara estem acostumant-nos al ritme de la nova temporada i al nostre canvi d’horari (us hem dit ja que ara sonem els dijous a les 23 h? Unes quantes vegades, oi?). És per això que, tot i que no en el dia acostumat, tornem a tenir post al blog del Sons amb el podcast del nostre darrer programa, que vam dedicar al personatge de Merlí. Com és habitual, el podeu trobar al web de la CCMA, a ivoox i també, és clar, sota aquestes línies.

 

Va ser un programa en què vam descobrir més sobre l’origen d’aquest personatge, a mig camí entre la realitat i la ficció, i que, potser al contrari d’allò que podríem pensar, no havia estat sempre un mag, ni tampoc el tutor del rei Artur. Tot i que, com vam comentar, va tenir un paper prou més decisiu en la seva existència…

bnf-franc3a7ais-343-feast-queste-del-saint-graal

En aquesta imatge, Merlí presenta a Galahad al rei Artur i els seus cavallers de la Taula Rodona (BnF, Français 343, foli 3r).

A més, vam poder parlar amb l’Isaac Morera i l’Oriol Casadevall, del festival Terra de Trobadors, un esdeveniment que per vint-i-sisena vegada (que es diu ràpid) s’ha celebrat a Castelló d’Empúries; en aquesta ocasió,  amb una presència musical més destacada que mai. Aquí teniu l’entrevista!

No van faltar les seccions habituals, com El Prestatge, on us vam presentar l’àlbum Terra Adriatica (fabulós!) i Inspirats per l’edat mitjana, on vam sentir la influència medieval a l’obra d’Isaac Albéniz. També va ser-hi present La crònica, que en aquesta temporada ens porta a recórrer la biografia del rei Jaume I, a través del seu Llibre dels fets. Aquí us deixem el primer capítol.

Esperem, doncs, que aquest primer programa d’aquesta segona temporada hagi estat del vostre gust. El proper, gairebé a punt! No ens perdeu de vista aquí ni tampoc a Facebook!

Anuncis