Etiquetes

, , , , , , , , , , ,

Després d’un petit parèntesi a Internet, tornem amb els dos darrers episodis dels Sons de l’edat mitjana, emesos els dies 18 i 25 de juny. Vam gaudir molt preparant aquests programes i esperem que el resultat final també hagi estat del vostre gust.

Així doncs, d’una banda, aquí teniu el programa 16: Lírica medieval en femení, una hora on vam acostar-nos al paper de les dones a les creacions líriques, des de diversos punts de vista. Ens va ajudar a encarar la tasca la doctora en filologia Meritxell Simó, amb qui vam conversar durant una bona estona per aclarir algunes idees i a qui agraïm des d’aquí el seu entusiasme. Feu clic: de ben segur que us sorprendrà!

medieval-women-playing-music (1)


D’altra banda, també compartim amb vosaltres l’enllaç al programa 17: Els càtars, entre la realitat i el mite. Aquí el nostre guia va ser l’historiador Sergi Grau, autor del llibre “La invenció dels càtars: la veritable història dels Bons Homes a Catalunya” (Angle Editorial). Amb música de Jordi Savall com a banda sonora, vam desfer alguns mals entesos entorn d’aquests homes i dones que tanta tinta han fet vessar. Descobriu-los a l’enllaç!

la-rendicic3b3n-cc3a1tara

Què us han semblat? Potser heu descobert alguna cosa que no sabíeu? Quelcom que us hagi cridat l’atenció? Va, que la secció de comentaris és oberta!