Etiquetes

, , , , , ,

És dilluns i comencem la setmana amb un nou podcast. Per una incidència tècnica, aquest dissabte el programa no va emetre’s a l’hora habitual. És per això que, si us el vau perdre, -o el vau enganxar ja començat- us recomanem recuperar-lo ara per gaudir-lo de bon principi. Descobriu l’Ars Subtilior a través del web de Catalunya Ràdio, ivoox, o fent clic al reproductor que veieu just a sota d’aquestes línies.

harp

No exageràvem pas en dir que les partitures de l’Ars Subtilior són veritables obres d’art en si mateixes… (La Harpe de Melodie, de Jacob de Senleches. Newberry Library, Ms. 54.1, f.10 r)

Per veure l’Ars Subtilior des d’un altre punt de vista, vam acostar-nos al forn de pa Cloudstreet Bakery, on vam xerrar amb el seu propietari, Tonatiuh Cortés. Forner i també flautista especialitzat en aquest estil musical, vam poder descobrir amb ell com el pa i la música tenen més d’un punt en comú. A més de tastar un pa al més pur estil medieval! Una entrevista que podeu escoltar aquí.

Una selecció musical provinent del Còdex Chantilly va protagonitzar el nostre prestatge: “Ars Magis Subtiliter”, un disc del grup Project Ars Nova, publicat l’any 1989 pel segell New Albion i del què vam oferir-vos una petita selecció.

A la secció Inspirats per l’edat mitjana no vam marxar gaire lluny. I és que vam fer sonar música del compositor Robert Gerhard, nascut a Valls l’any 1896, que va escriure la cantata “L’alta naixença del rei en Jaume”, un relat musical que recull la llegenda de la concepció de Jaume I el Conqueridor recollida al Llibre dels Fets, entre d’altres fonts. El text d’aquesta cantata era del poeta Josep Carner. En sentíem el principi!

Als darrers minuts va arribar, com ja és habitual, La crònica. Un espai on Raimon Colomer va donar veu un dia més a Joan Torralles, que en aquest cas relatava la primera part d’una visita il·lustre, la de l’antipapa Benet XIII. Sentiu-la!

Esperem que el programa hagi estat del vostre interès. N’hem gaudit molt, fent-lo. Així doncs, seguim preparant el següent programa. Ens retrobem el dissabte 11 de juny, a partir de les 9 h del matí!