Etiquetes

, , , , , , ,

Bon dilluns!

Comencem la setmana amb un nou post al blog, on compartim amb tots vosaltres el nostre darrer programa, emès dissabte 28 de maig a les 9 del matí. En aquest cas, vam viatjar en el temps, però també en l’espai i vam descobrir una ruta que encara avui és ben activa: el camí de Sant Jaume. Certament, en un sol programa és impossible incloure totes les històries que l’envolten, però igualment cert és que en vam incloure un bon grapat. Aquí us deixem l’enllaç al programa al web de Catalunya Ràdio -recordeu que l’adreça de podcast és aquesta!-. I per si no us voleu moure del blog, aquí us deixem l’àudio sencer.

se25c325b1al2bcamino

Les seccions habituals també van ser presents aquest dissabte. Vam gaudir especialment de l’entrevista, en què vam poder acostar-nos a la iconografia musical del camí, imatges de músics i situacions ben curioses que criden poderosament l’atenció a l’observador i que ens permeten veure el món medieval des d’una altra perspectiva. El nostre guia va ser el musicòleg mallorquí Francesc Vicens. Una entrevista per no deixar passar!

El Prestatge segueix creixent i en aquesta ocasió hi vam afegir un àlbum dedicat, com no, a la ruta jacobea: “Auf Jacobs Wegen: a medieval pilgrimage to Santiago”. L’interpretava el grup de música antiga d’Augsburg i, més enllà de la música inclosa al Còdex Calixtí, proposava una ruta amb origen a Alemanya fins arribar al final del viatge a la Basílica de l’Apòstol. Un recorregut molt interessant per les músiques dels diversos territoris, del qual vam oferir-vos una selecció que podeu escoltar aquí.

I parlant de rutes de pelegrinatge i, per tant, de pelegrins, a la secció Inspirats per l’edat mitjana vam decidir fer sonar el cor de pelegrins més famós de l’òpera: el de l’acte 3er de Tannhäuser, de Richard Wagner, una obra fortament inspirada per l’edat mitjana, començant pel seu personatge protagonista -ja vam avisar-vos: mereix un programa sencer!-. Sentiu aquest cèlebre fragment aquí.

Per acabar, a l’espai La crònica vam recuperar un fragment del noticiari de Joan Torralles, aquest escrivent de Vic que, a finals del segle XIV va dedicar-se a recollir els esdeveniments que més cridaven la seva atenció. En aquest cas, una celebració de Corpus a Pisa, on no sembla que quedés massa content. Aquí la teniu.

I fins aquí els continguts del darrer programa. Esperem, com sempre, que l’hagueu trobat interessant. Una abraçada i bon camí a tots!

Maria M.