Etiquetes

, , , , , , , ,

És dilluns i tornem al blog per compartir amb vosaltres el nostre darrer programa! Un programa que, com sabeu i us vam explicar dimecres passat, ens feia especial il·lusió, donada la companyia. Vam comptar amb la veu i l’experiència de Juan Carlos Asensio, professor d’història medieval i notació a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Si no vau poder-nos sentir dissabte, podreu trobar el programa al web de Catalunya Ràdio, o, encara més fàcil: just aquí sota!

scriptorium

Com sempre, vam acostar-nos a una visió de l’edat mitjana fora de l’àmbit medieval dins la secció Inspirats per l’edat mitjana. Vam fer-ho a través d’un àlbum, “Officium”, un disc signat pel saxofonista Jan Garbarek i el grup vocal The Hilliard Ensemble, en què es produeix una combinació gairebé màgica entre el cant pla i el jazz instrumental. Sentiu la secció aquí.

La música de l’Ars Nova va fer-se present a la secció El prestatge, des d’on vam recomanar-vos una recopilació editada per Harmonia Mundi dedicada a la música d’aquest corrent estilístic: “Le siècle de l’Ars Nova”. Aquí la teniu!

I vam tancar el programa, com ja és costum, amb un nou capítol de La crònica. Portava per títol “Contra los jueus”, i en ell es narrava el pogrom de Barcelona de 1391, un atac contra la comunitat jueva de la ciutat que va destruir el call. Ho fèiem des del punt de vista d’un contemporani, el ciutadà de Vic Joan Torralles -a qui dóna veu Raimon Colomer-. La música la posava l’ensemble Speculum. El capítol, a un sol clic.

Aquest ha estat ja el programa núm. 12 d’aquesta nova etapa dels “Sons”. Com sempre, sabeu que la nostra bústia és oberta a suggeriments, i també aquest fil de comentaris. Mentrestant, esperem que hagueu gaudit d’aquest recorregut per la història de la notació.

 

Anuncis