Etiquetes

, , , , ,

Tot està preparat per oferir-vos, un dissabte més, un nou “Sons de l’edat mitjana”. En aquest cas, parlarem de notació musical, és a dir, el procés d’escriptura dels sons sobre el paper -o el pergamí, és clar-.

D’entrada pot semblar una qüestió simple o secundària, però no ho és pas! I és que implica un canvi revolucionari: posar la música per escrit implica que algú que mai no la sentida sigui capaç de reproduir-la. I és precisament gràcies a aquest canvi que avui coneixem i podem fer sonar les melodies del passat.

No ens volem avançar. Us convidem, doncs, a connectar aquest dissabte 21 de maig amb Catalunya Música, a partir de les 9 h. Tindrem, com sempre, un espai per les seccions habituals, “El Prestatge”, “Inspirats per l’edat mitjana” i “La crònica”.

Però serà un programa diferent. Per què? Doncs perque estarem acompanyats des de bon principi i fins al final del programa. El nostre guia al món de la notació serà Juan Carlos Asensio, professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

13177840_10209241534573391_8000657218595455519_n

Aquí ens teniu!

Així doncs, amb tota sinceritat: no us perdeu el programa de dissabte. De ben segur que aprendrem molt plegats! Ens acompanyareu?