Etiquetes

, , ,

Aquesta setmana és una mica atípica. La comencem amb un dimarts amb regust de dilluns, i és per això que el post del blog arriba avui. Tot i això, ja sabeu que tot just després de l’emissió, ja podeu trobar el programa al web de Catalunya Ràdio. I des d’avui, també aquí sota!

cdvfdvuw0aa2dbs

Un dia qualsevol a l’escola catedralícia…

Així doncs, dissabte vam descobrir el món dels poetes goliards i de les seves creacions, inspirades en molts casos pel vi i l’ambient de la taberna. Precisament de beure i menjar vam parlar amb el nostre convidat, Paco Solé Parellada, responsable del restaurant 7 portes i d’una col·lecció homònima dedicada als receptaris històrics catalans. Si teniu gana, feu clic i sentiu l’entrevista.

Les poesies goliardesques s’han conservat en diverses fonts. La més famosa de totes són els Carmina Burana, els cants de Beuern. En ells va inspirar-se Carl Orff per escriure una cèlebre cantata escènica, publicada l’any 1936. En sentíem un fragment a “Inspirats per l’edat mitjana”.

Fora ja del món goliardesc, vam col·locar un nou disc a “El Prestatge” -el número 11 ja! El temps passa volant!-. Es tracta d’“Ars mediterranea”, un disc exquisit signat per l’ensemble Speculumque podeu sentir a la plataforma Bandcamp-, amb una selecció molt variada però homogènia gràcies a la interpretació del grup. L’editava el segell Openmusic l’any 2008 i en sentíem un petit fragment. Aviat els tornarem a sentir al programa, aquest àlbum ens agrada massa!

I per acabar, com sempre, vam girar la mirada a “La crònica”, l’espai on Joan Torralles -encarnat radiofònicament per Raimon Colomer– ens va narrar en aquest cas la mort del rei Joan I d’Aragó. Sentiu-la aquí!

De moment, és tot! Esperem retrobar-vos de nou aquest dissabte, 21 de maig. Serem a Catalunya Música a partir de les 9 h, i ja us avisem, comptarem amb un convidat d’excepció: Juan Carlos Asensio. Ja frisem!

Anuncis