Etiquetes

, , , , , ,

Sembla una pregunta fàcil. Potser molts de vosaltres heu jugat fa un parell de dies, ahir, o aquest mateix matí. Però és possible que faci molt més temps que no ho heu fet. Sols o acompanyats, un esport o un joc, més físic, més mental, d’atzar o d’estratègia… són infinites les combinacions i possibilitats que el joc ens ofereix. Per què us preguntem això? Perquè, com haureu imaginat, el joc és el tema d’aquesta setmana. Concretament, parlarem de jocs de taula medievals.

sabio207

Parlarem d’escacs i de daus, també de cartes, i ens sorprendrem amb la visió que d’ells en donaven, per exemple, les Cantigues de Santa Maria, d’Alfons X el Savi. Ell serà un dels grans protagonistes del programa, com a autor de les cantigues, però també com a autor de l’anomenat “Llibre de Jocs”, un manuscrit on va descriure minuciosament els jocs més populars (i més originals) de la seva cort.

Per tal de conèixer més a fons aquest manuscrit, parlarem amb el catedràtic en Història Medieval Ángel Luis Molina, de la Universitat de Múrcia, que ha dedicat part dels seus estudis precisament als jocs de taula.

A la secció Inspirats per l’edat mitjana parlarem d’un joc una mica diferent: un joc d’intrigues cortesanes, combats, traïcions i fantasia, protagonitzat per Lannisters, Starks i Targaryens. Cal dir alguna cosa més? 😉

No oblidarem El prestatge, ni tampoc La crònica. Un programa ben complet que podreu sentir aquest dissabte a Catalunya Música a partir de les 9 h. Esperem trobar-vos a l’altra banda, i perquè no, animar-vos a seure davant d’algú i, sense pantalles, passar una estona més enllà de les normes del món quotidià.

I vosaltres, quan vau jugar per últim cop?

Anuncis