Etiquetes

, , , , , , , ,

És dilluns al matí, un dia que de vegades pot requerir una dosi extra de força de voluntat. Per tal de donar-vos un cop de mà, us proposem començar-lo acompanyats de música i d’història, amb el podcast del programa de dissabte. Si no el vau poder sentir en directe, ja podeu recuperar-lo al web de Catalunya Ràdio, al portal ivoox, al vostre gestor de podcasts a través d’aquesta adreça, o és clar, aquí mateix.

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

La veritat és que vam gaudir molt, preparant aquest programa. Començant pel repertori d’aquest còdex, que certament té personalitat pròpia: va ser tota una aventura fer la selecció de músiques que ens acompanyarien. I és clar, a l’hora de fer recerca de les versions disponibles, ens vam endur unes quantes sorpreses. No les podíem deixar passar, i és per això que vam proposar a en Blai Marsé, redactor d’iCat.cat, de fer una secció diferent: una mena de “top 7” de versions curioses de Stella Splendens, una de les peces del cançoner montserratí. El resultat va ser aquest. I per si us vau quedar amb ganes de sentir les músiques a fons, aquí us deixem un llistat de Spotify que recull els “greatest hits” que vam comentar al programa -i algun més-.

La secció Inspirats per l’edat mitjana va recollir la lectura que l’any 1987 va fer Xavier Benguerel d’aquesta font medieval. Un episodi ben interessant, on el compositor anava a la recerca de la melodia. El sentíem a ell mateix comentar aquest procés creatiu, a més d’un petit fragment del seu oratori Llibre Vermell. Sentiu-lo aquí!

Ens vam posar nostàlgics a la secció El prestatge. Vam triar la versió del cançoner de Jordi Savall, enregistrada l’any 1987, un àlbum que ens va portar a recordar el clarinetista i pedagog Carles Riera. Una secció que va sonar així.

I La crònica ens va fer treure el paraigua, amb un episodi titulat Diluvi de pluges e de vents. Una secció que, no ens cansarem de dir-ho, no seria possible sense la col·laboració de Raimon Colomer, locucions, i Josep Palau, el nostre revisor de textos medievals.

Així doncs, un programa mogudet, amb una mica de tot. Esperem que fos del vostre gust. Què us va semblar?

Mentre aneu responent, ens quedem preparant el programa de dissabte que ve, centrat en un tema que potser sorprendrà a més d’un. Bona setmana!

Anuncis