Etiquetes

, , ,

Avui és dimecres 27 d’abril, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat. Alhora que aprofitem per felicitar les Montses que sou a l’altra banda, us anunciem els continguts del programa de dissabte. Parlarem, precisament, del Llibre Vermell de Montserrat -volum del que ja n’havíem parlat aquí– un dels còdexs més cèlebres de la producció musical medieval, lligat a un entorn tan misteriós i especial com la muntanya de Montserrat.

maxresdefault

Així llueix “Stella Splendens” al Llibre Vermell de Montserrat

Així doncs, dissabte a partir de les 9 h, ens endinsarem a les músiques de l’anomenat Cançoner Montserratí, en les més diverses versions. I si diem diverses, no és només un dir. per orientar-nos en la repercussió que el Llibre Vermell ha tingut més enllà dels gèneres “clàssics”, hem convidat el nostre company Blai Marsé, redactor d’iCat.cat. Amb ell el·laborarem una mena de Top7 amb el més curiós de la xarxa: una extensió de la secció Inspirats per l’edat mitjana que de ben segur us sorprendrà!

Tot i això, l’Inspirats no s’acabarà aquí, i farem sonar un Llibre Vermell d’un dels compositors catalans fonamentals de la generació del 51. Ben fàcil d’endevinar, oi? A més, afegirem un nou disc al Prestatge -un disc molt important per a mi!- i sentirem un nou capítol de La Crònica, on sentirem el noticiari de Joan Torralles en la veu de Raimon Colomer.

Com veieu, el programa de dissabte té tots els ingredients per convertir-se en un còctel d’història i músiques ben saborós. Tots hi sou convidats!

Anuncis