Etiquetes

, , , , , ,

Ja podem compartir amb vosaltres els continguts del programa de dissabte. Ens acostarem a un entorn, concretament l’entorn urbà. Descobrirem plegats els sons de les ciutats, que van desenvolupar-se i créixer al llarg dels darrers segles de l’edat mitjana. Intentarem descriure els ambients, parlarem de Barcelona, sentirem músiques batejades amb topònims.

I és clar, reservarem un espai per conèixer més a fons un dels sons més importants de les ciutats medievals: el so de les campanes. Per això conversarem amb l’arxiver -i historiador de l’art, i músic, però sobretot campaner- Daniel Vilarrúbias, director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell. Apassionat del patrimoni, les seves paraules traspuen la seva dedicació i coneixement, ja ho veureu!

f6c172dfb15d9fbbb9ecd9e5289d3020

Aquest fresc d’Ambrogio Lorenzetti a Siena, ens dispara la imaginació…

A més, sentirem un nou capítol de La crònica, que en aquest cas ens remetrà al setge de València de 1363 -gràcies a la col·laboració de l’historiador Vicent Baydal-, i ens acostarem als sons de París a través de les seccions El Prestatge i Inspirats per l’edat mitjana. Ho farem amb Les escholiers de Paris, de l’ensemble Gilles Binchois, i amb una obra renaixentista, Les cris de Paris, de Clément Janequin.

De nou, un programa preparat amb il·lusió i bona banda sonora, que esperem que gaudiu a fons aquest dissabte 23 d’abril, de 9 a 10 h, a Catalunya Música!

Anuncis