Etiquetes

, , , , , , ,

És dilluns i és moment de compartir el programa de dissabte passat. De nou, i per fer-vos la vida més fàcil, l’hem fragmentat en les diverses seccions que l’integren, a més d’oferir-vos el programa sencer, que també podeu sentir a ivoox.

Bernat de Ventadorn

El programa de dissabte ens va portar a conèixer la Cinta Arasa, autora del llibre infantil Missió Trobairitz! (ed. Ànimallibres). Vam voler parlar amb ella per descobrir un nou punt de vista sobre les trobairitz i el món de les corts medievals: el de la literatura infantil, ficció per a nens que poden acostar-se a multitud de temes més enllà de prejudicis. Aquí teniu l’entrevista!

El Prestatge segueix creixent, i dissabte ho va fer amb un projecte nou, d’un grup de joves músics anomenat Mos Azimans: En un miralh, dedicat a les cançons de Bernat de Ventadorn. Escolteu aquí la nostra selecció i si voleu veure’ls en acció, aquí us deixem un vídeo.

La música contemporània va escolar-se al dissabte dels trobadors amb Written on skin, de George Benjamin, una òpera estrenada l’any 2012 i que va arribar al Gran Teatre del Liceu aquesta temporada, basada en la vida del trobador Guillem de Cabestanh. Vam sentir-la a la secció, com no, Inspirats per l’edat mitjana.

El punt final va arribar amb La crònica, l’espai on la veu de Raimon Colomer en aquest cas ens va acostar al món de la pesta, les “pústules i glànoles” que descrivia Joan Torralles al seu noticiari. Un text que us hem pogut oferir gràcies a la col·laboració, ja habitual, del doctor Josep Palau i que podeu sentir aquí.

Què us va semblar el programa? Us va agradar la versió contemporània de la llegenda del cor menjat? O potser us va cridar l’atenció l’àlbum de Mos Azimans amb la veu transparent de Laia Frigolé? Els vostres comentaris, com sempre, són benvinguts. Per part nostra, seguim treballant, que dissabte que ve el tenim a tocar!

Bona setmana!

Anuncis