… i no us deixeu anar, que aquest dissabte els “Sons de l’edat mitjana” es mouen a ritme de dansa! En aquesta ocasió, us proposem un programa que -esperem- no us deixarà parar quiets. Ens hem endinsat dins un dels grans passatemps de l’edat mitjana, el ball, i per això us proposem un petit recorregut a través de les músiques que sabem que les havien acompanyat.

Sentirem música de trobadors i trouvères, també danses instrumentals i treurem el nas al Chansonnier du Roi. Descobrirem la inspiració medieval de Claude Debussy a través de les seves “Cançons de França” i us proposarem un pla cultural per la setmana: visitar l’exposició “El teatre del cos: Dansa i representació a la corona d’Aragó. Traces medievals i pervivències”, que trobareu al Centre Artesà Tradicionàrius de Barcelona fins al dia 8 d’abril. Nosaltres ja l’hem visitada, acompanyats del seu comissari Raül Sanchis: no us perdeu el petit reportatge que us hem preparat!

lorenzetti_good_govt_detail

Fragment de l’Al·legoria del Bon Govern, d’Ambrogio Lorenzetti (Palazzo Pubblico de Siena, 1338-40)

Us esperem, doncs, aquest dissabte 2 d’abril, de 9 a 10 h, a Catalunya Música.

Per cert, avui és 31 de març i des de 2011, també és “el dia d’abraçar un/a medievalista”. Així que ja sabeu: s’accepten mostres d’estima reals i virtuals!

Anuncis