Etiquetes

, , , , , , ,

Ja arriba Setmana Santa i als “Sons de l’edat mitjana” ens hi acostem amb un programa ben adequat per aquestes dates. Aquest dissabte, a partir de les 9 h, ens traslladarem als volts dels segles X i XI per descobrir les sonoritat de les esglésies durant la Pasqua. I ho farem a través d’un gènere concret: el drama litúrgic. Un gènere que sorgeix amb voluntat d’embellir -i fer també més tangible- el moment més important de l’any dins la litúrgia cristiana: la mort i sobretot, la resurrecció de Jesucrist.

plate9-the-resurrection

Jesucrist surt del sepulcre, en una imatge provinent del MS lat 24 de la Biblioteca John Rylands, de Manchester.

Descobrirem els trops i els primers drames, com també algunes de les obres que s’han trobat a llocs tan propers com Vic. Per fer-ho, comptarem amb la presència de la Catedràtica en Musicologia i especialista en música medieval Maricarmen Gómez Muntané.

A més, la secció “Inspirats per l’edat mitjana” ens acostarà a les revisions que el cor irlandès Anúna ha fet sobre peces com, precisament, el trop “Quem Queritis?”, dins un disc que no us recomanem deixar passar. Com tampoc el disc que col·locarem al “Prestatge”, un drama litúrgic, en aquest cas escrit per les dates de Nadal, que The Harp Consort recreava amb gran teatralitat: el Ludus Danielis. Sense oblidar “La crònica”, que ens portarà a descobrir la segona part de la fugida del Papa Luna de la ciutat d’Avinyó.

Així doncs, hem preparat un programa complet i farcit, que, com sempre, esperem que sigui del vostre gust.

Us esperem dissabte, de 9 a 10 h del matí, a Catalunya Música.

I sempre que volgueu, a la pàgina web de Catalunya Ràdio i també a Ivoox!