Etiquetes

, , , , , ,

Demà dissabte, el programa es proposa acostar-se al món dels instruments a l’època medieval. Les fonts no ens ho posen fàcil: es conserva molta música pensada per a ser cantada, però no pas tanta per a ser tocada; de fet, es podrien considerar gairebé excepcions!

DETALLE DE LA PORTADA DE LA CATEDRAL DECORADA CON POLICROMÍA - COLOR EN LAS ESCULTURAS DE LA CATEDRAL

Recreació de la coloració original de la portada de la catedral de León, segons la notícia apareguda al “Diario de León”.

Tot i això, tan sols cal fer un cop d’ull a qualsevol manuscrit amb miniatures, escultures a la portada d’una catedral -potser tan acolorida com la de la imatge!- iconografia a l’art pictòric… per descobrir que les imatges són plenes d’instruments de tot tipus.

Així doncs, ens disposem a endinsar-nos al món dels instruments, però no ho farem sols. Conversarem amb Mauricio Molina i Cristina Alís, intèrprets i responsables del Curs de Música Medieval de Besalú. A més, col·locarem un nou disc al “Prestatge” -precisament dedicat a la música instrumental, en aquest cas, italiana- i descobrirem la inspiració medieval de Benjamin Britten. Sense oblidar un nou capítol de “La Crònica”, que ens explicarà el tràgic final del noble Bernat de Cabrera.

Us esperem demà a les 9, a Catalunya Música!

Anuncis