Etiquetes

, , , ,

Esperàvem el dia i el dia va arribar. Dissabte passat es va emetre el primer episodi d’una hora de durada dels Sons de l’edat mitjana, i que hem titulat Hildegarda, la veu visionària. D’entrada, donar-vos les gràcies a aquells que vau fer-nos arribar els vostres comentaris, ja fos a través de les xarxes com del correu electrònic. Estem ben contents!

hildegard

De la mateixa manera que darrere el tòpic de l’edat mitjana com una època fosca s’hi amaga la llum, vam posar el focus en la figura d’Hildegarda de Bingen -gairebé oblidada fins mitjans del segle XX-, religiosa, visionària, exorcista, escriptora, mística, iniciada al món de la natura, i també compositora.

Per aquest primer programa, vam comptar amb la presència de la doctora en filosofia Georgina Rabassó, que ens va ajudar a comprendre una mica més a fons la trascendència d’un personatge com aquest. I a més, dins aquest primer programa, també vam presentar les diverses seccions que el conformen. D’una banda, “El Prestatge”, un espai que aspira a recollir enregistraments discogràfics destacats dins l’àmbit medieval. En aquest cas, us vam proposar una versió de l’Ordo Virtutum, drama litúrgic escrit per Hildegarda de Bingen, que interpretava l’ensemble Sequentia i publicava el segell Deutsche Harmonia Mundi l’any 1997. Podeu sentir-lo a Spotify!

D’altra banda, vam obrir la secció “Inspirats per l’edat mitjana”, minuts dedicats a l’edat mitjana com a font d’inspiració més enllà de fronteres temporals, i ho vam fer amb la banda sonora de la pel·lícula “Visió” (Margarethe von Trotta, 2009): una versió cinematogràfica de la vida d’Hildegarda de Bingen.

Per últim, vam cedir l’espai a “La crònica”, una secció on Raimon Colomer dóna veu i vida a un peculiar noticiari. Escrit per Joan Torralles a finals del segle XIV, a Vic, aquest text a mode de dietari recull tot un seguit d’esdeveniments, el més destacat de l’actualitat del moment, en un llenguatge propi i proper que Josep Palau ha adaptat en aquesta versió radiofònica. No podíem deixar passar l’ocasió de fer-lo sonar! En aquest primer capítol, ens parlava de com grans freds van assolar la terra un llunyà mes de gener.

Esperem, doncs, que hagueu gaudit d’aquest primer programa que hem preparat amb tanta il·lusió. Us recordem que podeu afegir el programa al vostre gestor de podcasts amb aquesta URL i que ja podreu trobar noves músiques dins el nostre llistat a Spotify.

I, de nou, moltes gràcies per l’acollida!

Anuncis