Etiquetes

, , , , ,

Iniciem aquesta nova etapa amb un programa dedicat a la Sibil·la del Rin, Hildegarda de Bingen. No és el primer cop que la mencionem i no és d’estranyar: religiosa, compositora, mística i intel·lectual -entre d’altres moltes etiquetes- és un dels noms claus per entendre la cultura medieval ubicada dins els murs dels monestirs, però alhora connectada amb el món exterior.

Miniatura extreta del “Liber Divinorum Operum”.

Així doncs, ens endinsarem dins la seva vida i obra, partint de la imatge que il·lustra aquest post, extreta del seu Llibre de les Obres Divines. Sentirem fragments musicals, de repertori litúrgic i també dramàtic, com el seu Ordo Virtutum, i ens endinsarem en la figura d’aquesta dona apassionant de la mà de la doctora en filosofia Georgina Rabassó. A més, inaugurarem les seccions El prestatge i Inspirats per l’edat mitjana, un cop d’ull al món discogràfic i a la influència medieval en altres èpoques. També sentirem el primer capítol de La crònica, un text molt especial que ens farà arribar la veu de Raimon Colomer.

En definitiva, un primer capítol ben farcit que esperem que sigui del vostre gust, i que ens permetrà descobrir la complexa i fascinant figura d’Hildegarda de Bingen.

Us esperem, doncs, dissabte 5 de març a les 9 del matí, a Catalunya Música. I sempre que vulgueu, al web del programa!