Avui és dilluns 14 de juliol i a Catalunya Música engega la programació de la temporada d’estiu. Això, a efectes pràctics, vol dir que aquest microtò se’n va de vacances estiuenques, per descansar i recarregar les piles després de la seva temporada d’estrena.

El 12 de setembre encetàvem aquest blog, un nou camí, que ens ha portat a recórrer els més diversos indrets, de Montserrat a Islàndia, de Gran Bretanya a Bèlgica, de França a Ripoll. Hem presenciat danses, rituals, teatre i fins i tot batalles i alguna mort. Tot plegat acompanyats de noms com els de Guillaume de Machaut, el compositor que obria aquesta sèrie, i Hildegarda de Bingen, compositora i visionària que la tancava. Sense oblidar que en aquests mesos també ens han deixat noms com Martí de Riquer i Jacques Le Goff.

Ara és, doncs, un bon moment pels agraïments. Gràcies als qui van confiar en què aquest petit programa podria sobreviure aquestes 43 entregues, als qui van creure que la música de l’Edat Mitjana mereixia un espai propi. Gràcies també als que es dediquen a difondre la cultura medieval i que van deixar aquí les seves paraules: Mauricio Molina, Galdric Santana, Jordi Raventós, David MaletCarles Magraner. I sobretot, gràcies a vosaltres, que setmana rere setmana heu seguit aquests tres minuts de medievalisme concentrat i deixat els vostres comentaris.

Aprofito també per recordar-vos que la bústia segueix oberta. Quins temes us han agradat més? Quins us agradaria que tractéssim la temporada vinent? Quina música ha estat la més sorprenent? Qualsevol comentari serà benvingut. Fem un punt i a part però espero retrobar-vos a la tornada. Gràcies per ser-hi i bon estiu!

María

Aprofitem per mirar el món des d'un altre punt de vista.

Aprofitem per mirar el món des d’un altre punt de vista.

Anuncis