Etiquetes

, , , , , , , , ,

De tant en quan, l’actualitat s’imposa i el ritme habitual del blog canvia. Canvia en aquest cas per deixar lloc a la notícia de la mort a París de l’historiador i medievalista francès Jacques Le Goff, nascut un 1 de gener a Toulon, ara feia 90 anys.

Com a responsable de l’espai “Sons de l’Edat Mitjana”, no voldria deixar passar l’ocasió de recordar la seva gran tasca com a historiador especialista en l’època que ens ocupa. Són diversos els volums que, sota la seva signatura, m’acompanyen en l’elaboració d’aquests programes: El hombre medieval, Lo maravilloso y lo cotidiano en el Occidente Medieval… Així doncs, tot i que no sigui original dir-ho en aquest moment, remarco des de la meva modesta posició la importància del seu treball i el potencial inspirador, que tant en mi, com en d’altres companys, ha exercit la seva producció investigadora.

Com a epíleg, un enllaç a una entrevista que l’any 2005 va concedir al mitjà argentí lanacion.com. Perquè, com per a Le Goff, per a molts de nosaltres l’Edat Mitjana és una època brillant!

María Montes