Etiquetes

, , , , , , , , ,

La cité des dames va ser una obra literària escrita pels volts de l’any 1405. En ella, Christine de Pizan, la seva autora, retrata en la seva llengua, un món al·legòric només habitat per dones, dones de totes les èpoques, com a resposta a les idees misògines d’altres autors del seu temps, com Jean de Meun, l’autor del famós Roman de la Rose.

Amb aquesta obra com a teló de fons, el grup Capella de Ministrers publicava un àlbum dedicat, precisament, a una ciutat alegòrica, femenina i sobretot, musical. Així, aquest treball discogràfic, publicat a les darreries de 2013, presentava un recorregut musical a través de les plomes musicals femenines de tota l’Edat Mitjana, acompanyat d’iconografia, lletres i textos de suport, a més d’algunes creacions literàries contemporànies.

És per això, per la singularitat i especificitat de la iniciativa, per la seva qualitat musical (i més enllà de la música), l’àlbum La ciutat de les dames és protagonista del microtò d’aquesta setmana, i d’aquest disc precisament vam parlar amb el director del grup i creador del projecte, Carles Magraner.

Escolteu el resum de l’entrevista fent clic a l’àudio!

[audio http://audios.catradio.cat/multimedia/mp3/7/2/1390570841527.mp3]

I si el voleu descarregar, feu clic aquí!

Anuncis