Etiquetes

, , ,

Amb aquesta entrada s’obre un blog dedicat a mil anys de la nostra història, i sobretot, als seus sons. Es tracta de la vessant web del microtò “Sons de l’Edat Mitjana”, un microtò que setmanalment aproparà aquesta època als oients de Catalunya Música. I és que, tot i que són molts els punts que ens connecten amb aquelles hores soterrades a la memòria, l’Edat Mitjana encara és una època perduda per a molts: deu segles de foscor, on la història es va aturar, després d’una Antiguitat resplendent, amb una llum que només tornaria un cop arribés el Renaixement.

Al llarg de les entregues successives d’aquest espai, que anirem recollint cada setmana al blog, intentarem demostrar que aquesta visió fosca queda ben lluny de la realitat. Que els segles que van del V al XV, tot i ser plens de moments de gran duresa, van ser testimoni d’un esperit de superació, d’innovació, del naixement d’Europa. D’una vida quotidiana i unes mentalitats més properes a les nostres del que mai podríem pensar.

jardi

La que escriu aquestes línies sóc jo mateixa, María Montes, responsable d’aquest petit projecte. Per mi, realment és un moment d’il·lusió: poder compartir músiques i històries d’un període que m’apassiona amb tots aquells i aquelles que us trobeu darrere les pantalles o els mil i un aparells a través dels quals sentim la ràdio. M’agrada i m’hi sento compromesa: perquè en parlar d’història parlem de persones i aquestes mereixen una visibilitat més justa, mereixen llum sobre la seva pròpia història.

Engeguem doncs, els motors, i comencem setembre amb aquella energia que desprenen les idees acabades d’estrenar. Posem música a les grans i petites històries d’una època inabastable, ben viva a l’imaginari col·lectiu. Obrim la porta als Sons de l’Edat Mitjana.